Składniki:
- ½ kg mięsa wieprzowego
- 2 łyżki majonezu
- 3 łyżki pikantnego ketchupu
- 1 łyżeczka curry
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1/2 łyżeczki soli
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka musztardy

Sposób wykonania:
-
Mięso dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki.Do miseczki przełożyć majonez, ketchup oraz musztardę.Całość dokładnie wymieszać.Następnie dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Wrzucić curry oraz sól i pieprz do smaku.Wszystkie składniki połączyć ze sobą.Powstałą marynatą natrzeć mięso.Marynować około 2 godzin.Po tym czasie nadziewać mięso na patyczki od szaszłyków.Kłaść je na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto ze wszystkich stron.
Liczba porcji: 4