Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szarlotka z herbatnikami

Składniki:

  • 1 kg winnych jabłek
  • 2 szkl. cukru
  • 2 szkl. mleka
  • 5 dag masła
  • cynamon
  • herbatniki
  • tłuszcz

    Sposób wykonania:
    Obrane jabłka pokroić w plasterki.
    Następnie for mew wysmarować tłuszczem i na dnie rozłożyć herbatniki.
    Na nich rozłożyć 1/3 jabłek, które posypać cukrem, cynamonem oraz wiórkami masła.
    Ponownie ułożyć herbatniki a potem jabłka i przykryć resztę herbatników.
    Przykryć folią i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na 30 minut.
    Po tym czasie całość delikatnie przeklepać ręką i piec jeszcze pół godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *