Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szarlotka Romana

Składniki:

  • 5 jabłek
  • 50 dag czerstwego ciasta drożdżowego
  • 8 dag masła
  • ¾ szkl. mleka
  • 1 jajko
  • cynamon
  • masło
     

Sposób wykonania:

  1. Ciasto pokroić na plastry, którymi wyłożyć dno formy wysmarowanej masłem.
    Skropić je ½ mleka oraz roztrzepanym jajkiem.
    Następnie ułożyć obrane jabłko pokrojone w plastry, które posypać cynamonem.
    Przykryć resztą kromek ciasta i ponownie skropić mlekiem.I tak na przemian do skonczenia składników.
    Wierzch posypać wiórkami masła.
    Wstawić pod przykryciem do rozgrzanego piekarnika i piec aż się lekko zarumieni.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *