Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Świąteczna szynka z goździkami

Szynka z goździkami, idealna na świąteczny stół. Do jej wykonania potrzebujesz: piwa imbirowego, konfitury morelowej oraz przypraw. Mocno soczysta i aromatyczna. Po prostu pycha!
 

Składniki:

  • 1 kg szynki
  • 250 g konfitury morelowej
  • 30 całych goździków
  • 2 l butelkowanego piwa imbirowego
  • 2 liście laurowe
  • 6 ziaren ziela angielskiego
  • 6 ziaren czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru

Sposób wykonania:

  1. Przed przygotowaniem przepisu należy szynkę zalać wodą co najmniej dzień wcześniej.
    Następnego dnia szynkę odcedzić i delikatnie ponakrywać, aby przyprawy miały łatwiej dojść w głąb mięsa. 
    Tak przygotowaną szynkę ponownie włożyć do garnka i zalać piwem.
    Dodać ziele angielskie, kilka goździków i pieprz.
    Uzupełnić wodą, aby szynka cała była przykryta płynem. 
    Postawić garnek na małym ogniu i gotować około 3 godzin.
    W czasie gotowania uzupełniać odparowany płyn.
    Po tym czasie przełożyć szynkę do naczynia żaroodpornego, razem z płynem.
    Powbijać w nią resztę goździków.
    Wierzch posmarować jeszcze morelowa konfitura wymieszaną z imbirem.
    Wstawić szynkę do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut. 
     

Liczba porcji: 9

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *