Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Keks na święta Joli

Kolejna propozycja na pyszne, mocno świąteczne ciasto. Czyli nasz przepis na keks. Przepis zawiera: duża ilość bakalii, mąkę, mleko, jajka oraz rum do namoczenia bakalii. 
 

Składniki:

  • 10 dag rodzynek
  • 10 dag skórki pomarańczowej kandyzowanej
  • 5 dag suszonych moreli
  • 5 dag suszonych daktyli
  • 1/2 kostki margaryny
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 cukier waniliowy 
  • 13 dag mąki pszennej
  • 13 dag mąki ziemniaczanej
  • 3 jaja
  • 4 łyżki mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ szkl rumu

Sposób wykonania:

  1. Przed przystąpieniem do pieczenia ciasta wrzucić wszystkie bakalie do miseczki i zalać je rumem, aby namokły. 
    W między czasie do margaryny dodać cukier oraz cukier waniliowy.
    Razem utrzeć na puszystą masę.
    Wówczas nie przerywając ucierania dodawać stopniowo żółtka na przemian z mlekiem.
    Gdy składniki się połączą wsypywać obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. 
    Następnie dodać dobrze odsączone bakalie.
    Na koniec dodać jeszcze białka ubite na sztywną pianę.
    Delikatne połączyć, aby piana nie osiadła.
    Gotowe ciasto przelać do formy. 
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut.
     

Liczba porcji: 10

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *