Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka z rzodkwi i sera rokfor

 

Składniki:

  •  1 biała rzodkiew
  •  5 dag sera rokfor
  •  ½ pęczka szczypiorku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  •  ½ pęczka natki pietruszki
  • ½ szkl. śmietany
  •  sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Rzodkiew obrać i zetrzeć ją na tarce.
    Wówczas skropić ją sokiem z cytryny aby nie ściemniała.
    Następnie ser rozkruszyć widelcem i dodać do rzodkwi.
    Natomiast śmietanę wymieszać z posiekaną natką pietruszki i szczypiorkiem.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i powstałym sosem polać surówkę i przemieszać.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *