Pyszne przepisy kulinarne z kategorii: surówki. Tym razem przepis na surówkę z kapusty z papryką. Lista zakupów: papryka, biała kapusta, koperek, olej.
Składniki:
- 1/4 średniej główki młodej kapusty
- 1 czerwona papryka
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki cukru
- szczypta pieprzu
- 2 łyżki oleju
- 1/2 pęczka koperku
Sposób wykonania:
-
Z kapusty oderwać zewnętrze zdrewniałe liście.Następnie kapustę drobno poszatkować.Paprykę przekroić wzdłuż na pół.Wydrążyć gniazdo nasienne , a resztę pokroić w drobną kostkę.Wrzucić ją do kapusty razem z posiekanym koperkiem.Następnie do oleju dodać sól, cukier oraz pieprz.Całość dokładnie wymieszać i powstałym sosem polać surówkę.
Liczba porcji: 4