Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Surówka szpinakowa z jajkiem

Składniki:

  • 25 dag szpinaku
  • 4 jajka
  • 1 cebula

    Sos:

  • 2 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru pudru

Sposób wykonania:

  1. Szpinak porwać na mniejsze kawałki, jajka zetrzeć na tarce a cebulę posiekać.
    Wszystko razem przemieszać i wstawić do lodówki na 30 minut.
    W między czasie ocet wymieszać z olejem, musztardą ora posiekanym czosnkiem.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem pudrem.
    Sałatkę wyjąć z lodówki i polać sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *