Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Suflet z czereśniami

Składniki:

  • 120 g mąki
  • 4 jajka
  • 4 łyżki cukru pudru
  • Szczypta soli
  • 2 szkl. mleka
  • masło
  • 500 g czereśni
  • 2 łyżki koniaku
  • cukier puder

    Sposób wykonania:

    1. Jajka zmiksować razem z mąką, cukrem pudrem, solą oraz mlekiem.
      Następnie wydrylować czereśnie.
      Połowę ciasta wlać na formę wysmarowaną masłem.
      Ułożyć na nim czereśnie, które skropić koniakiem i zalać pozostałym ciastem.
      Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 30 minut.
      Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *