Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti z grzybami

Składniki:

  • 25 dkg makaronu spaghetti
  • 40 dkg grzybów
  • 2 drobno posiekane ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka sos sojowy
  • 2/3 szklanki bulionu drobiowego
  • 1 nieduża pietruszka pokrojona w słomkę
  • 3 łyżki piure pomidorowego
  • 1 łyżeczka ziaren sezamu
  • szczypior pocięty w 2 cm odcinki
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą. Grzyby oczyścić, mniejsze pozostawić w całości, większe pokroić. W dużej patelni rozgrzać oliwę, ,dodać grzyby i pietruszkę smażyć mieszając aż odparuje sos, dodać sos sojowy i bulion drobiowy, powoli dusić 5 minut. Dodać pozostałe składniki i po kilku minutach duszenia dodać makaron, wymieszać, gdy i on będzie gorący podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *