Składniki:
- 25 dkg makaronu spaghetti
- 40 dkg grzybów
- 2 drobno posiekane ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka sos sojowy
- 2/3 szklanki bulionu drobiowego
- 1 nieduża pietruszka pokrojona w słomkę
- 3 łyżki piure pomidorowego
- 1 łyżeczka ziaren sezamu
- szczypior pocięty w 2 cm odcinki
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą. Grzyby oczyścić, mniejsze pozostawić w całości, większe pokroić. W dużej patelni rozgrzać oliwę, ,dodać grzyby i pietruszkę smażyć mieszając aż odparuje sos, dodać sos sojowy i bulion drobiowy, powoli dusić 5 minut. Dodać pozostałe składniki i po kilku minutach duszenia dodać makaron, wymieszać, gdy i on będzie gorący podawać.