Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos z rzeżuchy do sałatek

 

Składniki:

  •  2 łyżki posiekanej rzeżuchy
  •  100 ml rosołu (może być z kostki)
  •  2 łyżki oliwy
  •  3 jajka ugotowane na twardo
  •  sok z jednej cytryny
  •  sól
  •  cukier

Sposób wykonania:

  1. Żółtka oddzielić od białek.
    Po czym do żółtek dodać oliwę i całość dokładnie rozetrzeć.
    Wówczas dodać sok z cytryny, rosół oraz posiekaną rzeżuchę.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Gdy składniki się połączą dodać drobno posiekane białka.
    Wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *