Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos z bazylii i orzeszków

 

Składniki:

  •  1 szkl. drobno posiekanych listków bazylii
  •  ½ szkl. startego parmezanu
  •  ½ szkl. masła
  •  ½ szkl. posiekanych orzeszków piniowych
  •  8-10 ząbków czosnku
  •  łyżeczka soli
  •  2-3 łyżki oliwy z oliwek

Sposób wykonania:

  1. Miękkie masło utrzeć na pianę.
    Wówczas dodać do niego posiekaną bazylię, parmezan oraz oliwę.
    Natomiast czosnek przed dodaniem rozetrzeć razem z solą.
    Wszystkie skald miki dokładnie ze sobą wymieszać.
    Na koniec wrzucić jeszcze posiekane orzeszki, przemieszać.
    Przed podaniem schłodzić w lodowce.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *