Pyszny sos koperkowy, który podkreśli smak twoich potraw. Do jego wykonania potrzebujesz: jogurtu greckiego, pęczka koperku, czosnku i śmietany.
Składniki:
- 1 kubek jogurtu greckiego
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 pęczek świeżego koperku
- 2 łyżki śmietany 12%
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Do salaterki przelać jogurt grecki.Można go zastąpić ewentualnie zwykłym jogurtem naturalnym.Obrany czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać.Wrzucić do jogurtu.Koperek opłukać pod bieżącą wodą po czym drobno posiekać.Wrzucić do sosu.Dodać jeszcze śmietanę i całość dokładnie wymieszać.Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Skropić całość oliwą z oliwek.
Liczba porcji: 6