Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sola w papryce

Składniki:

  • 4 świeże filety z soli (ok. 600 g)
  • sok z 2-3 cytryn
  • 2 papryki
  • 3-4 pomidory
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • natka oliwa
  • sos tabasco
  • sól, pieprz

     Sposób przyrządzenia:
      Filety zanurzyć w soku z cytryn, wstawić do lodówki na 4 godz. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w kostkę, wymieszać z cebulą i czosnkiem, skropić oliwa, przyprawić sosem tabasco Papryki oczyścić, pokroić. Zamarynowane filety doprawić solą i pieprzem. Układać na warstwie pomidorów i cebuli, udekorować paskami papryki oraz gałązkami natki.
      
    Przepis nadesłany na konkurs Mistrz x 3 autor: Bahus

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *