Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażone tofu z warzywami Krystiana

Składniki:

  • 1/3 szkl sosu teriyaki
  • 3 łyżki ostrego sosu syczuańskiego
  • 2 łyżeczki mąki kukurydzianej
  • czerwona papryka
  • 20 dag groszku cukrowego w strąkach
  • puszka mini kolb kukurydzy
  • posiekana cebula
  • 3 szkl poszatkowanej kapusty pak choy
  • 2 łyżki oleju
  • 1 szkl różyczek brokuła
  • 45 dag tofu
  • 200 g grzybów straw z puszki
  • 3 szkl ugotowanego białego ryżu

Sposób wykonania:
Na rozgrzanym oleju przesmażyć posiekaną kapustę oraz cebulę, wówczas dodać różyczki brokuła oraz paprykę i smażyć kolejne 2 minuty.
W między czasie w drugim woku na rozgrzanym oleju smażyć tofu około 2 minut po czym dodać sos teriyaki wymieszany z sosem syczuańskim i mąką kukurydzianą.
Dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia, wówczas wrzucić grzyby oraz warzywa z drugiego woka.
Dokładnie wymieszać i podawać z ugotowanym ryżem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *