Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie, buraki i cebulka

Składniki:

  • ½ kg buraków
  • 4 filety śledziowe
  • 1 cebula
  • 1 szkl oliwy z oliwek
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • 1 listek laurowy
  • pieprz
  • 1 łyżeczka majeranku
  • ½ cytryny

Sposób wykonania:
Buraki upiec w piekarniku, gdy ostygną obrać je ze skórki i pokroić na plasterki.
Skropić je sokiem z cytryny.
Następnie w słoju układać na przemian plastry buraków, krążki cebuli i śledzie pokrojone w dzwonka.
Każdą warstwę posypując przyprawami.
Na koniec zalać całość oliwą z oliwek aby wszystkie składniki dokładnie były nią przykryte.
Wstawić do lodówki na całą noc i podawać dopiero następnego dnia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *