Super soczyste skrzydełka w glazurze z miodu. Musisz wypróbować ten przepis. Do wykonania przepisu potrzebujesz: skrzydełek z kurczaka, miodu, ketchupu, czosnku i sosu sojowego.
Składniki:
- 1 kg skrzydełek
- 3 łyżki miodu
- 2 łyżki ketchupu
- 1 łyżeczka imbiru
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Skrzydełka należy dokładnie oczyścić pod bieżącą wodą.Osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie do miseczki przelać miód.Dodać do niego ketchup praz oliwę z oliwek.Dokładnie wymieszać.Dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę, imbir i sos sojowy.Całość dokładnie wymieszać po czym doprawić jeszcze do smaku słodką i ostra papryką oraz solą i pieprzem.Do powstałej marynaty włożyć skrzydełka.Wstawić je do lodówki pod przykryciem na całą noc.Następnego dnia wyjąć je z lodówki i przełożyć do naczynia żaroodpornego.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 50-60 minut.
Liczba porcji: 4