Składniki:
- 1 kg skrzydełek z kurczaka
- 4 łyżki miodu
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżeczki ostrej papryki
- 2 duże ząbki czosnku
- łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżeczką tymianku
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Skrzydełka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie do miseczki przelać miód.Dodać do niego oliwę z oliwek oraz ocet balsamiczny.Dokładnie wymieszać i dodać jeszcze tymianek, ostrą paprykę i czosnek przeciśnięty przez praskę.Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.Odstawić na kilka godzin.Po tym czasie przełożyć skrzydełka do naczynia żaroodpornego.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 20 minut.
Liczba porcji: 4