Składniki:
- ½ kg sera twarogowego
- 25 dag malin
- 1 op galaretki malinowej
- 1 ½ szkl śmietany kremówki
- 1 cukier waniliowy
- 10 dag cukru
- ½ cytryny
- 30 dag biszkoptów
Sposób wykonania:
Galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu dodając o połowę mniej wody niż podano w przepisie, odstawić do ostygnięcia.
W między czasie zmielić ser po czym dodać do niego cukier, cukier waniliowy oraz śmietanę.
Całość dokładnie utrzeć na gładką masę.
Następnie dodać do niej zmiksowane maliny, dokładnie wymieszać.
Natomiast do ostudzonej galaretki dodać sok i skórkę z cytryny i przełożyć do masy.
Dokładnie wymieszać.
Biszkopty rozłożyć na dnie formy i wylać na nie masę serową.
Wstawić do lodówki na 6 godzin do zastygnięcia.
Przed podaniem można udekorować bitą śmietaną.