Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sernik z budyniu

 

Składniki:

  • schłodzone kruche ciasto
  • masło
  • budyń waniliowy
  • 2 szkl. mleka
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 500 g serka homogenizowanego
  • szczypta startej skórki z cytryny
  • kilka kropli aromatu śmietankowego
  • 4 białka
  • cukier puder

 

Sposób wykonania:

  1. Budyń ugotować według opisu na opakowaniu po czym lekko przestudzić, wówczas dodać cukier oraz serek.
    Całość dokładnie zmiksować i dodać jeszcze aromat oraz skórkę z cytryny.
    Następnie białka ubić na sztywną pianę i dodać ją do masy serowej, delikatnie połączyć.
    Powstałym ciastem wylepić dno i boki formy wysmarowanej masłem.
    Ponakłuwać ciasto jeszcze widelcem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i piec około 45 minut.
    Pod koniec pieczenia wyłożyć na ciasto bitą śmietanę i wstawić jeszcze do pierkanika na chwilę aby się przyrumieniła.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *