Składniki:
- Ciasto:
- 1/2 kg mąki
- 1 margaryna
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki kakao
- 3 łyżki śmietany
- 3 łyżki cukru
- 1 kg sera
- 1 1/4 szklanki cukru
- 1 margaryna (roztopić)
- 6 jajek
- 1/2 proszku do pieczenia
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1 cytryna
- bakalie
Ser:
Sposób przyrządzenia:
Wyrobić ciasto i odstawić je do lodówki na 2h, po tym czasie dzielimy cisto na dwie części. Pierwszą z części zetrzeć na tarce na wysmarowaną blachę, wymieszać ser ze wszystkimi składnikami i wylać na ciast które mamy na blasze. Następnie zetrzeć drugą część ciasta na ser. Piec w temperaturze 190 stopni C około 1 godziny.