Składniki:
- 1 kg sera
- ½ kostki masła
- 6 jajek
- ½ szkl. mąki ziemniaczanej
- 1 szkl cukru pudru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- łyżeczka proszku o pieczenia
- ½ szkl. rodzynek
- ½ szkl. smażonej skórki pomarańczowej
- cukier puder
- tłuszcz do formy
- bułka tarta do formy
Sposób wykonania:
- Masło utrzeć razem z cukrem po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo żółtka, ser, mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier.,
Całość dokładnie wymieszać po czym dodać bakalie oraz białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
Przelać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Wstawić o piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1 godziny.