Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bita śmietana w morelach

Składniki:

  • 4 morele
  • ¾ szkl śmietanki kremowej
  • łyżeczka cukru pudru
  • sok z cytryny
  • płynny miód

    sos:

  • 2 łyżki przetarty porzeczek
  • cukier
  • 100 g soku z porzeczek
  • kieliszek likieru porzeczkowego

    Sposób wykonania:

    Śmietankę ubić z dodatkiem  cukru, pudru, sok z cytryny i miodu.
    Następnie morele przekroić na pół, usunąć pestki i w powstałe otwory umieścić  bitą śmietanę.
    Przełożyć morele  do pucharków.
    Następnie porzeczki utrzeć z sokiem i likierem.
    Doprawić do smaku cukrem i powstałym sosem polać morele.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *