Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Schab

Schabowe z groszkiem

Składniki: 4 kotlety schabowe ½ op. mrożonego groszku łyżka masła 2 łyżki oleju sól pieprz Sposób wykonania: Schabowe lekko rozbić tłuczkiem po czym na środku każdego plastra zrobić nacięcie tak aby powstały kieszonki, które oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie groszek odcedzić z zalewy i zblanszować go w osolonej wodzie po czym do każdej kieszonki włożyć…

Schab w cebuli

Składniki: 1 ½ kg schabu 1 kg cebulek szalotek 1 marchewka 1 pietruszka 1 seler 1 ½ szklanki octu balsamicznego oliwa sól, cukier i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, pokroić w talarki, zeszklić na złocisty kolor, zalać octem balsamicznym, posypać solą i cukrem i odstawić na12 godzin do lodówki. Schab umyć i osączyć…

Nadziewana pieczeń ze schabu

Składniki: 1 kg schabu 25 dkg pieczarek 2 cebule 3 łyżki masła 4 łyżki oleju 15 dkg szynki drobiowej 1/8 litra bulionu mięsnego ½ szklanki śmietany 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Sposób przyrządzenia: Schab umyć, osuszyć i naciąć 4 razy wzdłuż. Grzyby oczyścić . Cebulę obrać i posiekać w kosteczkę. Na patelni roztopić masło i podsmażyć…

Schab z orzechami

Składniki: 1 ½ kg schabu 25 dkg wędzonej kiełbasy 1kg ziemniaków 3 cebule 10 dkg mielonych orzechów włoskich lub ziemnych 1/2 szklanki keczupu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia:  Ziemniaki umyć, obrać i pokroić kosteczkę. Schab umyć, osączyć i pokroić w paseczki i posolić. W żaroodpornym naczyniu ułożyć ziemniaki i połowę mięsa. Keczup wymieszać z…

Panierowane schabowe paluszki

Składniki: 70 dkg schabu bez kości 1 kg pieczarek 2 cebule 1 ½ szklanki rosołu warzywnego sól, pieprz do smaku 2 szklanki śmietany mąka do panierowania Sposób przyrządzenia: Umyty schab pokroić wzdłuż na kilkucentymetrowe paluszki, panierować a mące wymieszanej z przyprawami, podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu na złocisty kolor.  Przełożyć do rondla. Na pozostałym tłuszczu podsmażyć…