Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Salceson Lary

Składniki:

  • 1 szklanka cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 2 paczki herbatników
  • 4 łyżki żelatyny
  • 2,5 szklanki mleka
  • 3 żółtka (bez białek)


Sposób przyrządzenia
:
Margarynę z cukrem i z kakao gotować. Przedtem żelatynę namoczyć do spęcznienia w 1 szklance mleka. Pozostałe mleko zagotować i dodać do gorącego mleka tą napęczniałą żelatynę. Gdy margaryna ostygnie, wlewać żelatynę. Do chłodnej już masy dodać żółtka i na końcu rozdrobnione herbatniki. Masę wlać do butelki typu pet po napoju. Po stężeniu kroimy na plasterki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *