Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z ziemniaków, cielęciny i groszku

 

Składniki:

  • 20 dag ziemniaków
  • 10 dag jabłek
  • 10 dag zielonego groszku
  • 40 dag pieczonej cielęciny
  • 10 dag kwaszonego ogórka
  • 2 jaja
  • ¼ l majonezu
  • 5 dag musztardy
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • cukier

Sposób wykonania:

  1. Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę.
    Następnie cielęcinę również pokroić w kostkę, ogórki w plasterki, jajka i jabłka na cząstki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając jeszcze odsączony z zalewy groszek.
    Polać całość majonezem wymieszanym z musztardą.
    Wymieszać i doprawić do smaku solą oraz cukrem.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *