Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z fasoli i ziemniaków w śmietanie

 

Składniki:

  •  10 dag fasoli
  •  60 dag ziemniaków
  •  1/8 l śmietany
  •  10 dag cebuli
  •  cytryna
  •  5 dag musztardy
  •  1 łyżka posiekanego szczypiorku
  •  sól
  •  pieprz
  •  cukier

Sposób wykonania:

  1. Fasolę zalać wodą i odstawić na noc.
    Następnego dnia ugotować  w tej samej wodzie w której się moczyła.
    W między czasie ziemniaki również ugotować, obrać i pokroić w kostkę.
    Miękką fasolę odcedzić i dodać do ziemniaków.
    Dodać jeszcze posiekaną cebulę oraz wlać śmietanę wymieszaną z musztardą.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
    Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *