Składniki:
- 50 dag pieczarek
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki cukru
- 80 ml octu winnego
- 2 łodygi selera naciowego
- 2 opakowania małych kulek mozzarelli
- 2 opakowania pierożków tortellini (najlepiej ze szpinakiem i ricottą)
- posiekana natka pietruszki
- pęczek świeżej bazylii
- świeżo starty parmezan
- sól
- świeżo zmielony czarny pieprz
Sposób wykonania:
- Tortillini ugotować według opisu na opakowaniu po czym je odcedzić i dodać do nich kulki mozzarelli, pokrojone pieczarki i posiekany czosnek.
Dodać jeszcze stary na tarce seler, posiekaną bazylie i natkę pietruszki.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku cukrem, octem winnym, solą oraz pieprzem.
Na sam koniec posypać startym parmezanem.