Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z rzodkwi, jabłka i truskawek

Składniki:

  • 2 białe rzodkwie
  • 2 jabłka
  • 10 dag truskawek

     Sos:

  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
  • 1/4 szklanki śmietany kremówki
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • cukier
  • szczypta imbiru

    Sposób wykonania:

    Obrane rzodkwie zetrzeć na tarce, truskawki przekroić na połówki a jabłka pokroić w kostkę.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie jogurt wymieszać ze śmietaną i doprawić do smaku cukrem, sokiem z cytryny oraz startym imbirem.
    Powstałym sosem polać sałatkę i jeszcze raz wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *