Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z rzodkwi i truskawek

Składniki:

  • 2 białe rzodkwie
  • 2 jabłka
  • 10 dag truskawek

    Sos:

  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
  • 1/4 szklanki śmietany kremówki
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • cukier
  • szczypta imbiru

    Sposób wykonania:

    Obrane rzodkwie zetrzec na tarace, jabłka pokroić w kostkę a trsuawki przerkoić na połówki.
    Wsypać wszytsko do salaterki.
    Następnie jogurt wymieszać ze śmietaną.
    Doprawić do smku sokiem z cytryny, cukrem oraz imbirem.
    Sosem polać sałatkę i całość wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *