Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z ananasa i selera

Składniki:

  • 40 dag selera naciowego
  • 2 torebki ryżu
  • 10 dag łuskanych orzechów włoskich
  • 1 puszka ananasa
  • 4 czubate łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • sok z 1/3 cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Obranego selera zetrzeć na tarce, orzechy posiekać a ananasa pokroić w kostkę.
    W między czasie ryż ugotować według opisu na opakowaniu.
    Następnie majonez wymieszać ze śmietaną.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
    Sosem polać sałatkę i całość dokładnie wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *