Składniki:
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sok z ½ cytryny
- 2 łyżki posiekanego oregano
- szczypta cukru
- pieprz
- 12 pomidorków śliwkowych
- 1 cebulka
- 15 g liści aruguli
- 20 czarnych greckich oliwek
- 200 g greckiej fety
- 1 jajko
- 3 łyżki mąki
- 2 łyżki oliwy
Sposób wykonania;
Oliwę z oliwek ubić z sokiem z cytryny.
Gdy składniki się połączą nie przerywając ubijania dodać jeszcze oregano, cukier oraz pieprz.
Następnie pokrojone w plastry pomidory, cebulę, oliwki i arugilę ułożyć na czterech talerzach.
Natomiast fetę pokroić w kostkę, obtoczyć je roztrzepanym jajku a potem w mące po czym smażyć go na średnim ogniu aż nabierze złotego koloru.
Wówczas posypać każdą porcję fetą.
Następnie polać sałatkę dressingiem i podawać kiedy feta jest jeszcze ciepła.