Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z marynowanych śledzi

 

Składniki:

  • 4 filety solonych śledzi
  • 1 duża cebula
  • 3 ogórki kiszone
  • 4 ugotowane marchewki
  • 1 szklanka majonezu
  • 1 mała główka sałaty
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • liść laurowy
  • 3 łyżki oleju
  • sok cytrynowy
  • pieprz
  • posiekany koperek

Sposób przyrządzenia:
Wypłucz w wodzie filety (jeśli są naprawdę bardzo słone), pokrój w paseczki szerokości 1 cm  Włóż do miski, skrop sokiem cytrynowym. Pokrój w kostkę cebulę, wymieszaj ze śledziami. Przypraw pokruszonym liściem laurowym, lekko zmiażdżonym zielem angielskim i świeżo zmielonym pieprzem. Przykryj szczelnie i wstaw na dobę do lodówki. Pokrój w zapałkę marchewkę (nie może być rozgotowana, raczej lekko twarda) i ogórki (nasiona i skórę wyrzuć). Ułóż na 6 talerzykach liście sałaty tak, by tworzyły koszyczki. Skrop delikatnie sokiem cytrynowym i posyp koperkiem. Wymieszaj śledzie z marchewką, ogórkiem i majonezem. Ułóż sałatkę śledziową w koszyczkach z zielonej sałaty. Podpiecz na chrupko razowy chleb, połóż na talerzyku także masło (może cytrynowe lub czosnkowe).
I pamiętaj, do śledzia podaje się kieliszek idealnie zamrożonej wódki, nigdy wino.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *