Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z marynowanego selera, rzepy i ogórka

Składniki:

  • ½  główki kapusty
  • rzepa
  • ogórek zielony
  • cebula
  • słoik selera marynowanego
  • mały słoiczek kiełków fasoli
  • mały słoik majonezu
  • pojemniczek jogurtu naturalnego (150 ml)
  • pieprz
  • sól

    Sposób wykonania;

    Kapustę poszatkować, obraną rzepę zetrzeć na tarce.
    Następnie obranego ogórka pokroić na plasterki, cebulę posiekać a selera odsączyć z zalewy.
    Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ze sobą.
    Następnie majonez wymieszać z jogurtem, solą oraz pieprzem i polać sałatkę.
    Na koniec posypać całość kiełkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *