Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z marchewki, jabłek i rzodkiewek

 

Składniki:

  • 20 dag marchwi
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 20 dag jabłek
  • 2 łyżki soku pomidorów
  • 3 cebulki dymki
  • 30 dag płatków owsianych
  • cytryna
  • sól
  • cukier

Sposób wykonania:

  1. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Następnie rzodkiewki pokroić na plasterki a dymkę posiekać.
    Obrać jeszcze jabłka i pokroić je w drobną kostkę, usuwając gniazda nasienne.
    Skropić je sokiem z cytryny aby nie ściemniały.
    Wymieszać ze sobą wszystkie składniki, dodając  jeszcze płatki owsiane oraz sok pomidorowy.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *