Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kiszonej kapusty i śledzi

Składniki:

  • 50 dkg dobrej kiszonej kapusty
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • 1 ugotowane na twardo jajko
  • 15 dkg filetów z solonych śledzi


Sposób przyrządzenia:

Kapustę pokroić nożem na krótkie odcinki, wypłukać, dokładnie odcisnąć. Jabłko obrać, zetrzeć na grubej tarce. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Kapustę, oliwę, jabłko i cebulę wymieszać, ewentualnie skorygować smak pieprzem i cukrem. Jajko i śledzie pokroić w kostkę. W salaterce ułożyć przygotowaną kapustę, a na niej kopczyk ze śledzi i jajka. Pyszne!.
Przepis nadesłano na konkurs „Wspomnienie lata” Magda N

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *