Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z kalafiora, papryki i sera feta

 

Składniki:

  • 450 g różyczek kalafiora
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/3 szkl. wywaru z warzyw
  • ¼ szkl. oliwek
  • 1 łyżka kaprów
  • ¼ szkl. czerwonej papryki
  • ½ szkl. pokruszonego sera feta
  • ¼ szkl. greckiego sou do sałatek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Kalafiora podzielonego na różyczki wrzucić na gotujący się wywar z dodatkiem czosnku i gotować około 10 minut.
    Po tym czasie go odcedzić i przełożyć do salaterki.
    Dodać do niego paprykę pokrojoną w paski, ser feta pokrojony w kostkę, kapary oraz oliwki.
    Całość wymieszać i skropić greckim sosem do sałatek.
    Na koniec jeśli to konieczne doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *