Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z jajka, szynki i szparagów

Składniki:

  • 4 jajka na twardo
  • 15 dag szynki
  • główka sałaty
  • duża puszka szparagów
  • kilka ogórków konserwowych
  • łyżka kaparów
  • kilka łyżek naturalnego jogurtu
  • szczypiorek
  • 2 żółtka
  • ½ szklanki oleju
  • musztarda
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz, cukier

Sposób wykonania:

  1. Jajka ugotowane na twardo pokroić na cząstki, szynkę pokroić w paski, sałatę porwać na mniejsze kawałki.
    Następnie szparagi odsączyć z zalewy, ogórki pokroi w kostkę.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Następnie jogurt wymieszać z żółtkami, olejem, musztardą.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny.
    Sosem polać sałatkę i posypać kaparami oraz posiekanym szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *