Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z gotowanych pieczarek z porem

 

Składniki:

  • ½ kg pieczarek
  • por
  • puszka groszku
  • 4 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • tymianek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Pieczarki oczyścić i wrzucić na osolony wrzątek.
    Gotować około 4 minut po czym je odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki.
    Następnie jajka ugotowane na twardo pokroić w kostkę, pory w krążki a kukurydzę odsączyć z zalewy.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą,
    Natomiast jogurt wymieszać z posiekana natka pietruszki i odrobiną tymianku.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i powstałym sosem polać sałatkę.
    Całość delikatnie przemieszać.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *