Składniki:
- 10 dkg tuńczyka w sosie własnym
- 1 drobno pokrojony ząbek czosnku
- 1 łyżka posiekanej naci kolendry
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżka soku z cytryny
- kilka kropli sosu chili
- 10 liści zielonej sałaty podartej na małe kawałki
- 6 pokrojonych pomidorów koktajlowych
- 2 łyżeczki octu balsamicznego
Sposób przyrządzenia:
Tuńczyka obsączyć z zalewy. W misce wymieszać kawałki tuńczyka z czosnkiem, nacia kolendry, majonezem, musztardą, sokiem z cytryny, sosem chili, przyprawić do smaku. W salaterce wymieszać sałatę z pomidorami skropić octem balsamicznym. Na sałacie ułożyć kopczyk z tuńczyka z dodatkami.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Teresa