Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka wiosenna z tuńczyka

Składniki:

  • 10 dkg tuńczyka w sosie własnym
  • 1 drobno pokrojony ząbek czosnku
  • 1 łyżka posiekanej naci kolendry
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • kilka kropli sosu chili
  • 10 liści zielonej sałaty podartej na małe kawałki
  • 6 pokrojonych pomidorów koktajlowych
  • 2 łyżeczki octu balsamicznego


Sposób przyrządzenia:

Tuńczyka obsączyć z zalewy. W misce wymieszać kawałki tuńczyka z czosnkiem, nacia kolendry, majonezem, musztardą, sokiem z cytryny, sosem chili, przyprawić do smaku. W salaterce wymieszać sałatę z pomidorami skropić octem balsamicznym. Na sałacie ułożyć kopczyk z tuńczyka z dodatkami.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor: Teresa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *