Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka warstwowa z pieczarkami


Składniki:

  • 1 główka ulubionej sałaty podarta palcami na małe kawałki
  • 1 szklanka pokrojonego selera naciowego
  • 1 szklanka pokrojonych, blanszowanych pieczarek
  • 6 ugotowanych na twardo jaj
  • 1 szklanka zielonego groszku
  • 8 plastrów usmażonego bekonu

Dresing:

  • 1 szklanka majonezu
  • 1 szklanka śmietany

Garnirunek:

  • 1 szklanka tartego ostrego sera
  • 4 plastry pokrojonego drobniutko smażonego bekonu


Sposób przyrządzenia:
Wymieszać skład dresingu. W szklanej salaterce układać kolejno warstwami wszystkie składniki, każdą polać dresingiem. Jako ostatnią warstwę ułożyć tarty ser wymieszany z bekonem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *