Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka w imbirowo miodowym sosie

Składniki:

  • 3 kolorowe papryki
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • 5 mini kolb kukurydzy konserwowanej
  • ½ szklanki posiekanej sparzonej kapusty czerwonej lub włoskiej
  • 10 winogron bez pestek

Sos:

  • 1 łyżeczka tartego imbiru
  • 2 rozgniecione ząbki czosnku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka miodu
  • sos sojowy, sól, pieprz do smaku


Sposób przyrządzenia:

Paprykę oczyścić, usunąć nasiona, pokroić w paski. Składniki sosu bardzo dokładnie wymieszać. Składniki sałatki wymieszać, polać przygotowanym dressingiem, ponownie wymieszać. Odstawić na kilkanaście minut w chłodne miejsce i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *