Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka szpinakowa z truskawkami

Zaskoczeni będziecie takim połączeniem – gdy truskawki są z tych pierwszych to możecie dodać troszeczkę cukru. Gdy są takie letnie i słoneczne to sałatka ma wtedy idealny smak.

Składniki:

    • szpinak świeży 2 garście
    • truskawki 2 garście
    • orzechy włoskie 1 garśc
    • oliwa z oliwek 2 części – około 80 ml
    • ocet balsamiczny 1 część – 40 ml

    Sposób przyrządzenia:

    Szpinak i truskawki wymieszać w salaterce, wsypać orzechy. Oliwą i octem skropić sałatkę. Przemieszać.


    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *