Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka śledziowa z pieczarkami

Składniki:

  • 5 szt płatów śledziowych
  • 2 małe cebule
  • 1 słoiczek konserwowych pieczarek
  • 2 kwaśne jabłka
  • 3 ogórki kiszone
  • 3 ogórki konserwowe
  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Śledzie wymoczyć pokroić w paseczki. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Ogórki i pieczarki pokroić w większą kostkę. Jabłka umyć, obrać i pokroić w małą kosteczkę. Wszystkie składniki wymieszać szklanej dekoracyjnej misie z majonezem i kwaśną śmietaną, oprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z białym pieczywem.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *