Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka migdałowa z sosem serowym

Składniki:

  • główka sałaty strzępiastej
  • świeży ogórek
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki płatków migdałowych

 

Sos:

  • 15 dag srea typu rokpol
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • łyżka posiekanych migdałów
  • łyżeczka cukru
  • 2 łyżki śmietany ( 12-proc.)


Sposób wykonania:

Ogórek i pomidory umyć, pokroić w  cienkie plastry. Ser pokruszyć, połączyć  z  pozostałymi składnikami sosu, dokładnie wymieszać (nie miksować ) Sałatę umyć, osuszyć, porwać palcami na mniejsze kawałki. Na półmisku położyć sałatę oraz przemiennie plastry  ogórka i pomidora. Polać sosem posypać płatkami migdałowymi.
Przepis nadesłany na konkurs Letni konkurs Prymat przez Renata Kałużna

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *