Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Różowa pychotka

 Składniki:

  • szklanka mąki
  • szklanka kiślu truskawkowego 4 sztuki.
  • szklanka cukru
  • szklanka oleju
  • 6 jaj1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • truskawki lub maliny bądź inne owoce
  • galaretka w kolorze czerwonym


Sposób wykonania:
Utrzeć jaja z cukrem, dodać mąkę ,kisiel, proszek do pieczenia. Dodać oleju i wszystko razem zmiksować. Następnie formę nasmarować masłem i posypać bułkom tartą i nałożyć ciast i upiec w temperaturze 200 stopni ok 30 minut. Na ostudzony placek kładziemy pokrojone owoce i polewamy stężona galaretką
Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Renata Kałużna

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *