Składniki:
- 1 szklanka ugotowanego couscous
- 6 piórek zielonej cebulki
- 2 małe pomidory
- 1 mały ogórek
- kilka listków naci kolendry
Dressing:
- 4 łyżki oleju
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki soku cytrynowego
- 1 łyżeczka posiekanej zielonej pietruszki
- 1 łyżeczka musztardy
- 2 rozgniecione ząbki czosnku
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki dressingu wymieszać. Pomidora, ogórka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebulkę i kolendre posiekać. Wymieszać wszystkie składniki sałatki, polać dressingiem, ponownie wymieszać. Wyłożyć na półmisek, udekorować listkami sałaty.
1 comment for “Sałatka Marokańska”