Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka Marokańska

Składniki:

  • 1 szklanka ugotowanego couscous
  • 6 piórek zielonej cebulki
  • 2 małe pomidory
  • 1 mały ogórek
  • kilka listków naci kolendry

Dressing:

  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku cytrynowego
  • 1 łyżeczka posiekanej zielonej pietruszki
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 rozgniecione ząbki czosnku
  • sól, pieprz do smaku


Sposób przyrządzenia:

Wszystkie składniki dressingu wymieszać. Pomidora, ogórka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebulkę i kolendre posiekać. Wymieszać wszystkie składniki sałatki, polać dressingiem, ponownie wymieszać. Wyłożyć na półmisek, udekorować listkami sałaty.

1 comment for “Sałatka Marokańska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *