Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka konserwowana z bakłażanów, papryki i pomidorów


Składniki:


  • 1 kg bakłażanów
  • 1 kg słodkiej papryki
  • 1 kg pomidorów
  • 1 kg cebuli
  • 1 kg marchwi
  • przyprawy wg smaku


Sposób przyrządzenia:
Przygotować składniki sałatki. Bakłażany pokroić w plastry. Paprykę obrać, oczyścić z nasion, pokroić w ósemki. Cebulę obrać, podzielić na ćwiartki, podobnie pomidory. Marchew obrać, pokroić w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać, przyprawić wg upodobań smakowych, przełożyć do czystych słojów, szczelnie zamknąć. Pasteryzować 20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *