Składniki:
- 12 jajek przepiórczych
- 1 opakowanie paluszków krabowych (10 sztuk)
- 2 łyżki kukurydzy konserwowej
- 1 szklanka posiekanej kapusty pekińskiej
- odrobina oliwy
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu
- sól, biały pieprz
- liście sałaty
Sposób przyrządzenia:
Jajka przepiórcze ugotować na twardo, obrać. Paluszki krabowe opłukać, osuszyć, pokroić każdy na 5 części. Jajka, kapustę pekińska, kukurydzę i pokrojone paluszki krabowe wymieszać z jogurtem i majonezem, przyprawić solą i pieprzem do smaku, odstawić w chłodne miejsce. Cebulę obrać, pokroić na plastry, podzielić na pierścienie. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę, lekko zrumienić, przyprawić, wyłożyć na papierowy ręcznik. Przed podaniem sałatki udekorować ją przyrumienioną cebulą.