Składniki:
- 2 szkl jogurtu naturalnego
- 1 szkl majonezu
- 1 szkl startego parmezanu
- łyżka suszonej bazylii
- 2 ząbki czosnku
- łyżeczka soli
- ½ łyżeczki białego pieprzu
- 4 czerwone papryki
- 3 szkl zblanszowanego groszku
- ½ szkl posiekanej dymki
- 500 g makaronu rotelli
Sposób wykonania:
Do dużej miski wlać jogurt oraz majonez.
Dodać starty parmezan oraz posiekaną bazylię i koperek.
Wrzucić jeszcze rozgnieciony przez praskę czosnek.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Następnie dodać posiekaną paprykę, dymkę oraz groszek.
Ponownie wymieszać.
Na koniec dodać ugotowany według opisu na opakowaniu makaron.
Jeszcze raz wymieszać i wstawić do lodówki na 2 godziny.